Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΙΧΩΝ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ "ΜΗ ΛΥΓΙΣΕΙΣ ΠΟΤΕ"

Δραστηριότητα: Οι μαθητές διδάσκονται από τη δασκάλα Βαρσάμη Ευαγγελία,  μέσω τηλεκπαίδευσης και δια ζώσης τους στίχους του τραγουδιού " Μη λυγίσεις Ποτέ" μιας Ελληνοϊταλικής καλλιτεχνική συνεργασία, με πρωτοβουλία του σημαντικού διεθνούς Έλληνα τενόρου Μάριου Φραγκούλη και του θρυλικού Ιταλού σταρ Gigi D’Alessio.

Η σύμπραξη του Μάριου Φραγκούλη και του Gigi D’ Alessio στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης και έχει στόχο να προσφέρει στήριξη και αισιοδοξία.

Οι μαθητές διδάσκονται τη διαφορά μελοποιημένης ποίησης και τραγουδιών και προσεγγίζουν με συζήτηση και με βάση τις εμπειρίες τους το νόημα του τραγουδιού.  Μεταφράζονται οι ιταλικοί στίχοι στα ελληνικά.  Η συζήτηση γίνεται στίχο με  στίχο και συνολικά έτσι ώστε να αντιληφθούν τη σημασία του τραγουδιού για τους δημιουργούς και τον εαυτό τους. 

Στο τέλος της δραστηριότητας που διήρκησε περίπου τέσσερις διδακτικές ώρες προβάλλεται το βίντεο του τραγουδιού. Σε μια πρώτη μουσική προσέγγιση τα παιδιά τραγουδούν με τον Φραγγούλη και τον D’Alessio.








 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ   Δημιουργίες μαθητών με  τη διδασκαλία του καθηγητή των Εικαστικών κ. Διαμαντάκη Στέλιου και  με θεματολογία τον πό...